Radiokomunikacja : Skanery Radiowe : Forum Nasłuchowe

>> RadioScanner.pl - Forum miłośników radiokomunikacji <<
Obecny czas: 22 Wrz 2019, 14:13
Całkowity czas spędzony na forum:

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)




Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 95 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Baza rogala - komunikat.
PostWysłany: 15 Maj 2012, 19:09 
V.I.P.
Awatar użytkownika

Posty: 2810
Skąd: Warszawa - Bemowo
QTH Lokator: KO02LG
Skaner/TRX: + antena :-)
kosu77 - ekstra pomysł :-)

seba:

w przypadku miejscowości nadmorskich, to może zostawiajmy te które mają własny kapitanat.

_________________
www.nasluchy.tk - baza częstotliwości w Polsce


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: Baza rogala - komunikat.
PostWysłany: 15 Maj 2012, 19:16 
SuperUser
SQ2PPL
Awatar użytkownika

Posty: 253
Skąd: Krępa Kaszubska
QTH Lokator: JO84UP
Skaner/TRX: Motorola MT2100/Baofeng UV-5R/Kenwood TS480
hmm a Rumia ? :-D W powiecie Wejherowskim jest.. więc przypisać ją pod wejherowo?:-D


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: Baza rogala - komunikat.
PostWysłany: 15 Maj 2012, 19:21 
V.I.P.
Awatar użytkownika

Posty: 2810
Skąd: Warszawa - Bemowo
QTH Lokator: KO02LG
Skaner/TRX: + antena :-)
Tak. Oczywiście pamiętaj, żeby przy przenosinach uwzględnić w opisie, że częstotliwość dotyczy Rumii.

_________________
www.nasluchy.tk - baza częstotliwości w Polsce


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: Baza rogala - komunikat.
PostWysłany: 15 Maj 2012, 19:33 
farmer
wredny syn Rumcajsa
Awatar użytkownika

Posty: 2474
Skąd: Tam gdzie kiedyś
Skaner/TRX: Miałem, mam, mieć będę!
tylko jak kapitanaty, to i lotniska małe w pipidówkach, i węzły kolejowe itd... Nie ma tych freq w kapitanacie aż tyle, by nie mogły się znaleźć w miastach powiatowych imho.

_________________
Czesto pisze z komorki. Przepraszam za brak polskich znakow diakrytycznych. ^/p
wredny syn Rumcajsa
spec od kanalizacji (by ckor78)
Bo łączność powinna być pewna...


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: Baza rogala - komunikat.
PostWysłany: 15 Maj 2012, 20:24 
V.I.P.
Awatar użytkownika

Posty: 2810
Skąd: Warszawa - Bemowo
QTH Lokator: KO02LG
Skaner/TRX: + antena :-)
w sumie racja, bo się bałagan zrobi - przenosimy wszystko :-)

///AAAAA - jeszcze jedno, w polu Uwagi przy nazwie miejscowości wpisujmy nazwę powiatu - często nazwa powiatu jest inna niż jego stolicy. Poza tym będzie można od razu rozróżnić które miejscowości jeszcze nie są przeniesione.

Czyli ->

Warszawa - w polu Uwagi: Powiat Warszawski
Błonie - w polu Uwagi: Powiat Warszawski-Zachodni (tutaj właśnie jest "myk" ;D)

_________________
www.nasluchy.tk - baza częstotliwości w Polsce


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: Baza rogala - komunikat.
PostWysłany: 15 Maj 2012, 20:34 
Moderator
owiec
Awatar użytkownika

Posty: 443
Skąd: Nowy Glinnik obok Tomaszowa Mazowieckiego
QTH Lokator: KO01AN
Skaner/TRX: Uniden UBC-69XLT-2; Tecsun PL-660; Alan 38
Jestem ostatnio malo obecny na forum, ze względu na przeprowadzkę , brak internetu w domu, ale postaram się w wekkend ( o ile ktoś mnie wcześniej nie uprzedzi ) zrobić porządki w łódzkim.

_________________
Byle by propagacja nam zawsze sprzyjała :-D


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Baza rogala - komunikat.
PostWysłany: 15 Maj 2012, 20:37 
V.I.P.
Awatar użytkownika

Posty: 2810
Skąd: Warszawa - Bemowo
QTH Lokator: KO02LG
Skaner/TRX: + antena :-)
ok :-). Raz jeszcze zachęcam do opisywania powiatu (w zakładce dla mazowieckiego można zobaczyć jak powinno to wyglądać) - będzie od razu widać, czy ktoś grzebał przy danym regionie.

_________________
www.nasluchy.tk - baza częstotliwości w Polsce


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: Baza rogala - komunikat.
PostWysłany: 15 Maj 2012, 20:39 
SuperUser
хомяк
Awatar użytkownika

Posty: 452
Skaner/TRX: mikrofalówka, telefon komórkowy ;)
kosu77 napisał(a):
Co do UKE to pracuję właśnie nad generowaniem pliku bazy danych dla wyszukiwarki Rogala.
Jakieś propozycje??
Problem czterech po przecinku będzie załatwiony.


ale przecież ja to zrobiłem u siebie i bez problemu mogę wypluć jak jest potrzeba

_________________
listen responsibly

SR9P, 145.5750
SQ9KCQ op.Piotr
73!


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: Baza rogala - komunikat.
PostWysłany: 16 Maj 2012, 01:03 
chomiczek napisał(a):

ale przecież ja to zrobiłem u siebie i bez problemu mogę wypluć jak jest potrzeba

Ja dopisuję do generatora plików kml. Mogę to robi przy okazji.


Góra
  
 
 Temat postu: Re: Baza rogala - komunikat.
PostWysłany: 16 Maj 2012, 08:13 
SuperUser
хомяк
Awatar użytkownika

Posty: 452
Skaner/TRX: mikrofalówka, telefon komórkowy ;)
Ja mam cała bazę zrobioną na zasadzie xxx kropka xxxx, więc nie problem, żebym dumpa bazy podesłał

_________________
listen responsibly

SR9P, 145.5750
SQ9KCQ op.Piotr
73!


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: Baza rogala - komunikat.
PostWysłany: 16 Maj 2012, 11:16 
chomiczek napisał(a):
Ja mam cała bazę zrobioną na zasadzie xxx kropka xxxx, więc nie problem, żebym dumpa bazy podesłał

Nic nie stoi na przeszkodzie podesłać możesz jak najbardziej.


Góra
  
 
 Temat postu: Re: Baza rogala - komunikat.
PostWysłany: 16 Maj 2012, 17:59 
V.I.P.
Awatar użytkownika

Posty: 1689
Podlaskie chyba jest OK, prawda? Gdyby jednak coś nie pasowało to dajcie znać. Z chęcią naniosę zmiany.


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Baza rogala - komunikat.
PostWysłany: 16 Maj 2012, 21:42 
farmer
wredny syn Rumcajsa
Awatar użytkownika

Posty: 2474
Skąd: Tam gdzie kiedyś
Skaner/TRX: Miałem, mam, mieć będę!
Mam prośbę, kolejną - jak już ktoś robi porządki to niech zadba nie tylko o częstotliwość i przeniesienia, ale też opis, bo jest wpis "PSP" i jest wpis "KP PSP B044 - kanał powiatowy", podobnież z Pogotowiem, nie ma numerów kanałów, PLki leżą w opisach, a w uwagach...
Zróbmy to sensownie! Dziękuję za uwagę :-)

_________________
Czesto pisze z komorki. Przepraszam za brak polskich znakow diakrytycznych. ^/p
wredny syn Rumcajsa
spec od kanalizacji (by ckor78)
Bo łączność powinna być pewna...


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: Baza rogala - komunikat.
PostWysłany: 16 Maj 2012, 21:58 
V.I.P.
SQ9MLP

Posty: 652
Skąd: Janów k. Częstochowy
QTH Lokator: JO90RR
Dla PL-ki powinna znaleźć się oddzielna rubryka.

_________________
Pozdrawiam
Leszek SQ9MLP


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: Baza rogala - komunikat.
PostWysłany: 16 Maj 2012, 22:04 
V.I.P.
Awatar użytkownika

Posty: 1689
[at]^cypis^ napiszę dogłębnie i szczerze. W czterech literach mam numer kanału. Mnie tam oznaczenie nic nie powie jak zadzwoni Kowalski i oznajmi, że na Bxxx jest aktywność, a jak poda, że to 148,9000 to już będę wiedział z czym to jeść. Dlatego się do tego nigdy nie przykładałem, ale jeśli to będzie podstawowy wymóg to niechętnie, ale to zmienię.


Góra
 Profil  
 
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 95 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

Skocz do:  

Partnerzy Forum: